veterinar-iasi.ro

Contact
Telefon TEOVET
Telefon TEOVET
Str. Strapungere Silvestru, nr. 33, bl. T6
Program
09.00 - 20.00 : L - V
09.00 - 13.00 : D / 09.00 - 17.00 : S
Acasa             Despre             Servicii             Caini             Pisici             Oferte             Contact
"Dintre toate creaturile Domnului, exista doar una care nu poate fi facuta sclava a biciului. Aceea este pisica. Daca omul ar putea fi incrucisat cu o pisica, omul ar fi imbunatatit, dar ar deteriora pisica ". (Mark Twain)

Nu uitati sa oferiti in permanenta pisicii dumneavoastra apa proaspata. Majoritatea animalelor nu pot trai fara apa decat o scurta perioada de timp, de obicei cateva zile. Studiile au aratat ca lipsa apei ucide 95% dintre puii nou-nascuti si 75% dintre pisicile adulte. Apa este principalul solvent al reactiilor chimice, mentine forma perfecta a celulelor si asigura buna desfasurare a proceselor vitale. Pisicile care consuma hrana uscata vor avea nevoie de mai multa apa decat cele care consuma hrana umeda.

Dieta pisicilor se modifica o data cu inaintarea in varsta...

Un aspect foarte important al nutritiei pisicilor este acela ca ele au nevoie de hrana diferita de la un stadiu al vietii la altul. Cand sunt pui, atentia se concentreaza asupra cresterii si a dezvoltarii; de aici apare si necesitatea pentru cat mai multe proteine si calorii. Pisoii cu varsta de pana la trei luni vor primi hrana de patru ori pe zi. De la varsta de 8-9 saptamani, puii pot fi trecuti gradual catre o dieta destinata adultilor.

Cand ajung la varsta maturitatii, vor fi hranite dimineata si seara, desi in general pisicile ar fi mult mai fericite daca ar primi meniuri mai mici, dar mai dese. Ele isi vor regla singure cantitatea de hrana necesara, astfel incat nu va fi nevoie sa micsorati portia de mancare, decat daca observati ca delicata pisicuta incepe sa devina gurmanda si pune prea multe kilograme in plus.

Pisicile ajunse la varsta a treia nu au voie sa mai consume multe calorii, vor fi hranite de doua ori pe zi si li se va asigura apa in permanenta. Acesta este cazul pisicilor "veteran", al pisicilor cu varsta de peste 7-8 ani. In aceste cazuri incep sa apara schimbari ale metabolismului si, in acelasi timp, pisicile sunt predispuse diabetului, hipertiroidismului, blocajului renal si bolilor care afecteaza dentitia. Daca nu au probleme de sanatate, ar fi indicat sa le oferiti hrana la discretie, pentru ca ele sa consume atat cat simt nevoia.

Copyright © C.M.I.V. Hritcu Luminita Daniela - Iasi 2014   
Free Web Hosting